2010-04-29 17:18:06• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Leonardo elhagyja a Milant

A szezon végén távozik posztjáról Leonardo, az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Ezt Silvio Berlusconi, a klub elnöke jelentette be csütörtökön a Corriere dello Sport című napilapnak adott nyilatkozatában. "Leo túl csökönyös, a csapat pedig rosszul játszik" - mondta az olasz kormányfő.

A 40 éves Leonardo a Chelsea-hez távozó Carlo Ancelottitól vette át a csapat irányítását tavaly nyáron, de nem tudott tartósan jól szerepelni tanítványaival. Az együttesnek többször is lehetősége lett volna a bajnokságban megelőzni a listavezető Internazionalét, de rendre botlott, így jelenleg csak a harmadik helyen áll. A Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőben kettős vereséggel, 7-2-es összesítéssel búcsúzott a Manchester United ellenében.

Hogy ki lesz az utódja, az egyelőre talány, az olasz sajtó szerint azonban a klub továbbra is ragaszkodik ahhoz az elvéhez, hogy az egyesülethez kapcsolódó személy ülhessen le a kispadra. Ennek megfelelően Mauro Tasotti vagy Filippo Galli tűnik esélyesnek, előző előnye az lehet, hogy mind a jelenlegi, mind az előző szakvezető munkáját segítette.

A Milannal kapcsolatos hír továbbá, a vezetőség a továbbiakban nem kíván luxusvillákat biztosítani sztárjátékosainak. Silvio Berlusconi lányát, Marinát bízta meg a klub pénzügyeinek rendbetételével. Az olasz Gazzetta dello Sport magazin szerint a piros-feketék labdazsonglőreinek pedig ezentúl a Milan Real Estate ügynökség által kezelt házakban kell lakniuk.


Ronaldinho új lakás után nézhet
Ronaldinho új lakás után nézhet


"Ahogy az élet sok más területén, a profi labdarúgásban is ésszerű egyensúlyt kell teremteni a kiadások és bevételek közt" - nyilatkozott az olasz miniszterelnök több cégénél, köztük a Mondadori könyvkiadónál és a Fininvestnél is elnöki pozíciót betöltő Marina Berlusconi, akinek intézkedései tiltakozási hullámot indítottak el a Milan szurkolók körében.

Néhány órával a hír megjelenése után a népszerű közösségi oldal, a Facebook fórumán 3000-nél is több bejegyzés született a témában. A szurkolók a "Berlusconinak mennie kell" címszó alatt fejezték ki nemtetszésüket.

A Fininvest szinte azonnal reagált az eseményekre: kategorikusan cáfolta a klub eladásáról szóló híreszteléseket, valamint hangsúlyozta, hogy Berlusconi vállalatainak köszönhetően a Milan 2005 és 2009 között 237 millió eurót költött játékoskeretének megerősítésére.

A csapat fanatikusai hónapok óta panaszkodnak, hogy a klub vezetősége nem tesz meg mindent a sikerekért.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: